Στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ο Χρυσός Σταυρός μετά χρυσού κλάδου Δάφνης του Ερυθρού Σταυρού

Στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ο Χρυσός Σταυρός μετά χρυσού κλάδου Δάφνης του Ερυθρού Σταυρού

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Κεντρικό γεγονός της τελετής αποτέλεσε η απονομή της Ανώτερης Τιμητικής Διάκρισης του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, παρέστησαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού, χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την άμεση ανταπόκρισή του όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόσφατο παράδειγμα, η εκπαίδευση των προσωπικών βοηθών -του νέου θεσμού του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας- στις Πρώτες Βοήθειες από εθελοντές του Οργανισμού. Αναφερόμενη, επίσης, στην προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου και την κληρονομιά του σε επίπεδο αξιών που συνεχίζει να υπηρετείται, τόνισε την πρόνοια για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας, έτσι ώστε να αναδεικνύει την προοπτική για το μέλλον. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε τη συμβολή του Παύλου Γιαννακόπουλου στην ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μιας παγκόσμιας δύναμης στο χώρο του φαρμάκου.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αντώνιος Αυγερινός στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Ερυθρός Σταυρός είναι το παράδειγμα της αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα. Είναι η έμπρακτη προσπάθεια στην υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον πάσχοντα άνθρωπο, χωρίς εθνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές διακρίσεις. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του Ερρίκου Ντυνάν». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Παύλο Γιαννακόπουλο τόνισε: «Σήμερα είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να τιμήσουμε έναν εμπνευσμένο πρωτεργάτη, ευγενή μυσταγωγό του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της κοινωνικής προσφοράς». Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε επίσης με θερμά λόγια στο πρόσωπο της κυρίας Δέσποινας Γιαννακοπούλου και επέδωσε την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

«Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο, θα λέγαμε ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε μια οικουμενική αντίληψη για την προσφορά και αυτό πήγαζε από την αγάπη του για τον άνθρωπο και τη δημιουργική δύναμη που τον χαρακτήριζε. Ήταν πάντα δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονταν, για γνωστούς και αγνώστους, τους συγγενείς του, την οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ, τους συντοπίτες του αλλά και ανθρώπους που δεν είχε γνωρίσει ποτέ και ζητούσαν τη βοήθειά του» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, το όνομά του ήταν και συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι “έχουμε κάνει καλά” γενιές Ελλήνων. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ με αδιάλειπτη προσφορά στη φαρμακευτική αγορά, στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένεια Γιαννακόπουλου μπήκε στον κλάδο του φαρμάκου (...)

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, σας ευχαριστώ πολύ που τιμάτε τον πατέρα μου και εύχομαι στους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να έχουν δύναμη, για να συνεχίσουν να δίνουν μαθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, όπου υπάρχει ανάγκη».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου και στους δημοσιογράφους Φωτεινή Γεωργίου και Γιώργο Γρηγοριάδη, για την υποστήριξη στο ανθρωπιστικό έργο του Ε.Ε.Σ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου υπήρχε μεγάλη έκθεση οχημάτων και εξοπλισμού του Ε.Ε.Σ., όπου το κοινό μπορούσε να γνωρίσει από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» και να ενημερωθεί αναλυτικά για το έργο τους. Τέλος, η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε τη Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: Newsbomb.gr



Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»
Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»
ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
Λίβερπουλ: Δεν επιστρέφει άμεσα στην προπονητική ο Κλοπ
Λίβερπουλ: Δεν επιστρέφει άμεσα στην προπονητική ο Κλοπ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved